Cursor by nuthinbutnet.net SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM: Temmuz 2006 SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM: Temmuz 2006

SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM

Perşembe, Temmuz 06, 2006

KRİSTAL ÖRME KOLYE

0 Comments:

yorum yaz

Salı, Temmuz 04, 2006

VAZODAKİ RENKLER

çoktandır yarımdı bu resim. Tamamlar tamamlamaz da sizlerle paylaşmak istedim. Yarım kaldı ve o yarımlık üzerinden aylarca gitmedi. Araya zaman girince bunu nasıl yapıyordum ya deyip konsantre olmakta zorlandım. Sanırım hiçbir şeyi yarım bırakmamak lazım...

0 Comments:

yorum yaz

İSPANYOL EBRU

Yine maviyi kullanmadan edemedim. Çocukken mavi bulutlar çizerdik. Oysa bulutlar beyazdır, bizse mavi olarak görmek isterdik. Hayal dünyasında sınır olurmu ne renk istiyorsanız dünyanızı ona boyayın.

0 Comments:

yorum yaz

KÜPELİ

Çocukluğumu hatırlatan bir çiçek küpeli. Penceremizin önünde ne güzel açardı ve ben hayranlıkla seyrederdim. Komşuların pencerelerindekini de. Sanki herkesin çocukluğu küpeli ile geçmiş gibi gelir bana. Sanki o çocukluğun vazgeçilmez bir güzelliği ve mutlaklığı. Zarif görüntüsünü izlemeden yapamazdım. O kadar etkilemişki beni resmini yapmaktan kendimi alıkoyamadım.

2 Comments:

Sayfaniza goz gezdirdim hersey cok guzel, ellerinize saglik. Ben de bir kupeli calistim ama pek memnun kalmadim, yakinda sayfamda yayinlarim. Cok acemiyim, bir firsatini bulsam kursa gitmeyi cok istiyorum. Ebruli calismayi cok isterdim ama henuz boyle bir sansim yok buralarda. Kati deseniz baslibasina titizlik ve sabir isteyen sanat.
Sevgili Tuhfe,
güzel dileklerin için teşekkürler. Resim yaptıkça gelişiyor. tabi kursun da etkisi oluyor, daha çok pratik yapılabiliyor bir de bakış açısında değişiklik oluyor. Kat-ı gerçekten çok sabır istiyor. ben de sabrımı geliştireyim diye yapıyorum. çok da güzel ürünler çıkıyor. sevgiler

yorum yaz

PİSİ PİSİ

Sarı kedim, cici kedim benim.

0 Comments:

yorum yaz

FİMO BONCUKLARIM

Şu sıralar polimer kille boncuk yapmaya merak sardım. Rengarenk bir dünya çıktı karşıma, uğraşmasam aklım kalırdı:)))

0 Comments:

yorum yaz

BİR FİNCAN KAHVE

Çok sevdiğim kolyelerden biridir bu. Belki de emeğimin çok geçmesindendir bilemiyorum. Kahverengi de çok yakışıyor takılara. Değişik bir anlam yüklüyor sanki.

0 Comments:

yorum yaz

KARA KALEM ÇALIŞMALARIM
















Bunlar benim ilk gözağrılarım. Acemilik resimlerinin tadı da başka oluyor. Gerçi usta da sayılmam henüz. Çok vaktim olmadığı için yavaş yavaş ilerliyoruz. Maksat zevk aldığım şeyleri yapmak ustalık gibi iddiam da yok.

0 Comments:

yorum yaz

TAVUSKUŞU

Tavuskuşuna benzettiğim için bu adı verdim. Taraklı Ebru da diyebiliriz. Bu tablonun güzel tarafı renkleri kendim oluşturdum. Renklerle istediğim gibi oynadım, karıştırdım. Özgürce boyalarla dansetmek gibisi var mı

2 Comments:

Sevgili Sevda Mavisi,siteni nceledim, çok harika,ayrıca beş parmağında beş marifet, bayıldım doğrusu.Bu arada Muğlada yaşadığınız
yerin bir site olup olmadığını merak ettim.Ailece o taraflara yerleşme niyetimiz var da, kısaca bilgi verirsen çok sevinirim.sevgiler
siyah inci beğendiğine çok sevindim. teşekkürler

yorum yaz

SEBZELERİM

Kuru sulu boyalarla yaptığım bir çalışma.

0 Comments:

yorum yaz

ÇİÇEK BAHÇESİ

İşte ben buna ömür törpüsü derim:)) Ordan nasıl görünüyor bilmem ama çooook zamanımı aldı ve sabretmeyi öğretti bana. Sağolsun Bahtiyar Hocam sen yaparsın deyip bana yaptırmıştı bu tabloyu. Kât-ı sanatını bilmeyen varsa biraz açıklayayım. Ebru çalışmalarımızı istediğimiz şekli verip yapıştırarak yapıyoruz. Üç boyutlu capcanlı bir resim oluyor. Sabrına güvenenlere öneririm. Bir de yakından bakın. Tüm arkadaşlar 5-6 tane tablo yapmışlardı bense tek. Kimse bu kadar zorunu yapmak istemedi çünkü. Benimki ya hep ya hiç mantığı.
İnsanın harcadığı emek sonucunda güzel şeyler çıkarması, birşeyler üretmesi gibi rahatlatan ve keyif veren başka duygu var mıdır acaba. Biliyorum ki sizler beni çok iyi anlıyorsunuz. Bakmadan geçmediğinize göre sizler de ya üretiyorsunuz ya da üretenleri taktir ediyorsunuz. Güzel sanatları sevmeyen hayatı sevemez ki. Yapmasak bile seyretmek de paylaşmak da çok büyük bir keyif.

0 Comments:

yorum yaz

PEMBE İNCİLER


Uzun süren bir uğraşıdan ve ince ince çalışmadan çıkan sonuç. Benim gibi sabırsız ve aceleci bir insana sabretmeyi de öğretiyor.

0 Comments:

yorum yaz

GÜLLERİN İÇİNDEN....

Kolay gibi görünmesine rağman ne uğraştırdı beni. ipin ucunu bir kaçırırsınız da bir daha yakalayamazsınız ya öyle birşey. Neyse uzun uğraştan sonra ben yakaladım da bir oh! çektim.

0 Comments:

yorum yaz

BULUTLARDA YOLCULUK

Ben yaparken bulutlarda yolculuğa çıktım bakalım sizlere de esin kaynağı olabilecek mi. İnsan ne görmek istiyorsa onu görüyor bu tabloda.

0 Comments:

yorum yaz

DÜŞLER TARLASI


Düş alemini hatırlattığı için bu ismi koydum. Ebru yaparken zaten düşler aleminde geziyorsunuz, dünyayla tüm bağlantılarınız kopuyor. Özgürce renkleri kullanmak, hiç bir kalıba bağlı kalmadan onlarla dans etmek rahatlatıcı bir duygu. Her yaptığınız kendine özgü, birşeye benzemesi gerekmiyor.

0 Comments:

yorum yaz

GÜL TAKI SETİ



Polimer kilden yaptığım bir takı seti. Gül gösterişli olunca sade bir tasarım yaptım. Boncuklarınızı kendiniz yaptığınızda çok özel bir tasarım yapmasanız bile harika oluyor. Çünkü boncuklar başlı başına tasarım ürünü zaten. Çocukluğumda oyun hamurlarım olmadığı için şimdi bunun tadını çıkarıyorum:))

0 Comments:

yorum yaz

SARMAL KOLYE

Polimer kilden yaptığım bir takı seti. Polimer kille çok hoş ve özgün şeyler yapabiliyorsunuz. Sadece size ait oluyor. Yeni başladığım için şimdilik gördüklerimden esinleniyorum ama farklı şeyler de yapmaya çalışıyorum. Önce iyice öğrenmek lazım ki daha yaratıcı şeyler yapabilesiniz. Kursa gitmek gibi bir şansım olmadığı için nette gezinerek birşeyler kapmaya çalışıyorum.

2 Comments:

Helal sana sevda mavisi, sen ne kadar dolu dolu bir insansın öyle!
Senin gibi bir komşum olduğu için çok sevindim, çok gurur duydum!
Beni soracak olursan takı tasarımını ve de ahşap boyamayı çok seviyorum!
teşekkürler Burçakçığım,
yapmak istediğim daha çok şey var da ancak bu kadarına valit bulabildim. Ben de senin gibi komşum olduğu için mutluyum. hassasiyetin de taktire şayan. senin de takılarını görmek isterim. sevgiler

yorum yaz