Cursor by nuthinbutnet.net SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM

SEVDA MAVİSİ- HOBİLERİM

Perşembe, Temmuz 19, 2007

KURU BOYA ÇALIŞMALARIM



4 Comments:

Merhabalar sevgili sevda mavisi,resimler harika bayildim ben bunlara eline ve emegine saglik devaminida bekleriz sevgiler...
Çok teşekkür ederim yemeğim. umarım devam eder. sevgiler
canım benim ellerine sağlık çok guzeller..
Banucuğum,
çok teşekkür ederim. sevgiler

yorum yaz

Salı, Mart 06, 2007

KIRMIZI ASALET


Yapalı çok olmuştu ama şimdi yayınlama fırsatım oldu. Çok asil bir izlenim bıraktığı için bende, bu ismi koydum.

0 Comments:

yorum yaz

NEŞELİ KALP

Takı etkinliği için başladığım fakat daha geç bitirebildiğim bir kolye.

0 Comments:

yorum yaz

Pazartesi, Şubat 19, 2007

YENİ TAKILARIM





En son yaptığım takıları sizlerle paylaşmak istedim. Uzun süredir paylaşamıyordum. Zaten takı yapmaya da fırsat bulamamıştım.

4 Comments:

cok güzel olmuşlar ellerine sağlık
Teşekkürler beğendiğinize çok sevindim.
Sevgili Tuhfe'yi ziyaretimden buraya geldim, çok hoş takılar çalışmışsınız, ellerinize sağlık
İyi bir hafta dileklerimle
Sevgiyle kalın
Sevgili Şennur,
çok teşekkür ederim, beğendiğine çok sevindim. sevgiler

yorum yaz

Çarşamba, Kasım 15, 2006

KOLYELERİM







Kolyelerimden bazı örnekler...

0 Comments:

yorum yaz

Pazar, Ekim 15, 2006

SİYAH TOPLAR


Sade olmasına karşılık ışıltılı bir zerafeti var bu takımın. Gösterişsiz bir şıklığı aradığım dönem yapmıştım..

0 Comments:

yorum yaz

SAHİL YILDIZI


Nostaljik kolyelerimden birini daha sizlerle paylaşmak istedim..

0 Comments:

yorum yaz

GÖKTAŞLARI


Elimde kalan kahverengi boncuklarımı değerlendirmek için yaptığım bir kolye...

0 Comments:

yorum yaz

BİLEKLİK MODELLERİM

İki tane bileklik modelimi sizlerle paylaşmak istedim. Yüzükle de güzel bir takım oluyor.

0 Comments:

yorum yaz

Cumartesi, Ekim 07, 2006

SİYAH KRİSTAL KOLYE



İnanılmaz yoğun ve yorucu bir haftayı arkamda bıraktım nihayet. Kafamı kaldırabildiğim şu günlerde takılarımı sizlerle paylaşmak için kollarımı sıvadım.

0 Comments:

yorum yaz

MAVİ KOLYE


Son yaptığım kolyelerden birini sizlerle paylaşmak istedim. Artık soğuk havaların bastırdığı şu günlerde içinizi ısıtır belki. Karanlık havalar bana hep hüzün vermiştir, sanırım ilkbaharı şimdiden özledim. Aslında kışın da ayrı bir güzelliği var onu da değerlendirmek lazım. Ankara'da biraz zor oluyor ama çocukluğumuzu hatırlamak ve tadını çıkarmak en iyisi...

0 Comments:

yorum yaz

MUM ÇİÇEKLERİ


Hava o kadar soğuk ki insan üşümeden duramıyor. Üstelik de benim gibi soğuğa dirençli biri için üşümek farklı bir duygu. Ankara'nın soğuğuna katlanmak gittikçe zor geliyor. Özellikle de kar yağınca.

Bu takıyı da soğuk havaları unutmak ve çiçekleri hatırlamak için yaptım. Bahara özlem sanırım.

0 Comments:

yorum yaz

YILDIZLI GECELER


Hayatı bu kadar abartmak ve dramatikleştirmek çekilmez hale getirdiği halde neden ısrarla böyle davranılır acaba. Belki de biz insanlar dramatik hayatları seviyoruz, acı çekmeyi seviyoruz belki de. Çevreme baktığımda yaşı artık kemale erenler bile hayatın anlamını yakalayamamış ve ömürlerini tüketmişler. Bir daha gelmeyeceğimiz bir dünyada tadını çıkarmak varken hem kendimize hem de çevremize neden hayatı zehir ederiz anlamam. Herşeyde bir güzellik ve umut vardır. Gece karanlıktır ama onu da yıldızlar aydınlatır. Umudunuzu asla kaybetmeyin ve hayatın tadını çıkarın. İşte bu kolyenin bana çağrıştırdıkları....

0 Comments:

yorum yaz

SARMAL KOLYE


Bugün bulanık bir havaya açtım gözlerimi ve ortalık bile aydınlanmadan kendimi dışarı attım, mecburiyetten. Pazar sabahı kim işe gider ki benden başka. Yollar bomboş ve ıslak, sokak lambaları hala yanıyor. Sanırım Ankara'nın bu sessizliğini seviyorum bir de ıslak halini. Sanki herşey yıkanıp arınıyor. Kalabalıktan bunalan biri için pek de yadırganacak birşey değil elbette. Ama Ankara bu, yapışmış yakama bırakmıyor, bakalım ne zamana kadar. Kim yorulacak önce görelim. Bugün içliyim de biraz böyle bir girizgah yapmak istedim. Kolyeme gelince çok sevdiğim o güzel mavinin tonlarını biraraya getirerek yaptım. Umarım beğenirsiniz...

0 Comments:

yorum yaz

MAVİ GÜLÜŞLER


Artık takı malzemelerimi sere serpe yayıp takı yapamadığım için az malzemeyle ve derli toplu yapabileceğim takıları yapıyorum. Yaratıcılığımı kısıtlıyor ama bir süre böyle idare etmek zorundayım, kendi evime döndüğümde istediğim şekilde yapar, özgürlüğüme kavuşurum. Bu takıyı da kum boncukla ve çiçek teliyle yaptım.

0 Comments:

yorum yaz

TOP KÜPELER


Cıvıl cıvıl kristal bu küpeleri sizlerle paylaşmak istedim. Çok şirin ve renkli oldu, içime de sindi doğrusu. Hem de çok kısa sürede yapıp kullanabilirsiniz. Her rengin de yansımasını üzerinde barındırıyor.

0 Comments:

yorum yaz

SIRA SIRA ÇİÇEKLER


Kristal boncuklara takı yapmak çok hoşuma gidiyor, ışıl ışıl oluyor. Özellikle de renkleri birarada kullanınca cümbüş oluyor. Bu takımda da birkaç rengi birarada kullanarak çiçek bahçesi gibi bir kolye yaptım. Takıp baktığımda ise çok zarif göründü gözüme, Oya gibi işlenen, emek verilen şeyler daha bir güzel oluyor sanki.


0 Comments:

yorum yaz

ARAPSAÇI


Uzun süredir bloğuma resim ekleyememiştim. Nihayet tekrar burdayım. Bu kolyeyi yaparken elimde kalan boncukları nasıl değerlendirebilirim diye düşünerek yaptım. Hem boncuklarınızı değerlendirebiliyorsunuz hem de rengarenk bir takınız oluyor. Herkese öneririm.

0 Comments:

yorum yaz

Cumartesi, Ağustos 12, 2006

ÇİÇEK BAHÇESİ

Polimer kilden yaptığım bir takı seti daha sizinle paylaşmak istediğim.

2 Comments:

Merhaba, kilden yaptiginiz kolyeye bayildim, yorum birakmadan gitmek verilen emege saygisizlik olurdu. Tesekkurler paylasimlariniz icin.
Sevgilerimle guzel bir hafta dilerim...
Sevgili Dantelci,
çok teşekkür ederim beğendiğine çok sevindim. emeğe saygı duymak kadar güzel bir erdem olamaz sanırım. sevgiler

yorum yaz

Perşembe, Temmuz 06, 2006

KRİSTAL ÖRME KOLYE

0 Comments:

yorum yaz

Salı, Temmuz 04, 2006

VAZODAKİ RENKLER

çoktandır yarımdı bu resim. Tamamlar tamamlamaz da sizlerle paylaşmak istedim. Yarım kaldı ve o yarımlık üzerinden aylarca gitmedi. Araya zaman girince bunu nasıl yapıyordum ya deyip konsantre olmakta zorlandım. Sanırım hiçbir şeyi yarım bırakmamak lazım...

0 Comments:

yorum yaz

İSPANYOL EBRU

Yine maviyi kullanmadan edemedim. Çocukken mavi bulutlar çizerdik. Oysa bulutlar beyazdır, bizse mavi olarak görmek isterdik. Hayal dünyasında sınır olurmu ne renk istiyorsanız dünyanızı ona boyayın.

0 Comments:

yorum yaz

KÜPELİ

Çocukluğumu hatırlatan bir çiçek küpeli. Penceremizin önünde ne güzel açardı ve ben hayranlıkla seyrederdim. Komşuların pencerelerindekini de. Sanki herkesin çocukluğu küpeli ile geçmiş gibi gelir bana. Sanki o çocukluğun vazgeçilmez bir güzelliği ve mutlaklığı. Zarif görüntüsünü izlemeden yapamazdım. O kadar etkilemişki beni resmini yapmaktan kendimi alıkoyamadım.

2 Comments:

Sayfaniza goz gezdirdim hersey cok guzel, ellerinize saglik. Ben de bir kupeli calistim ama pek memnun kalmadim, yakinda sayfamda yayinlarim. Cok acemiyim, bir firsatini bulsam kursa gitmeyi cok istiyorum. Ebruli calismayi cok isterdim ama henuz boyle bir sansim yok buralarda. Kati deseniz baslibasina titizlik ve sabir isteyen sanat.
Sevgili Tuhfe,
güzel dileklerin için teşekkürler. Resim yaptıkça gelişiyor. tabi kursun da etkisi oluyor, daha çok pratik yapılabiliyor bir de bakış açısında değişiklik oluyor. Kat-ı gerçekten çok sabır istiyor. ben de sabrımı geliştireyim diye yapıyorum. çok da güzel ürünler çıkıyor. sevgiler

yorum yaz

PİSİ PİSİ

Sarı kedim, cici kedim benim.

0 Comments:

yorum yaz

FİMO BONCUKLARIM

Şu sıralar polimer kille boncuk yapmaya merak sardım. Rengarenk bir dünya çıktı karşıma, uğraşmasam aklım kalırdı:)))

0 Comments:

yorum yaz

BİR FİNCAN KAHVE

Çok sevdiğim kolyelerden biridir bu. Belki de emeğimin çok geçmesindendir bilemiyorum. Kahverengi de çok yakışıyor takılara. Değişik bir anlam yüklüyor sanki.

0 Comments:

yorum yaz

KARA KALEM ÇALIŞMALARIM
















Bunlar benim ilk gözağrılarım. Acemilik resimlerinin tadı da başka oluyor. Gerçi usta da sayılmam henüz. Çok vaktim olmadığı için yavaş yavaş ilerliyoruz. Maksat zevk aldığım şeyleri yapmak ustalık gibi iddiam da yok.

0 Comments:

yorum yaz

TAVUSKUŞU

Tavuskuşuna benzettiğim için bu adı verdim. Taraklı Ebru da diyebiliriz. Bu tablonun güzel tarafı renkleri kendim oluşturdum. Renklerle istediğim gibi oynadım, karıştırdım. Özgürce boyalarla dansetmek gibisi var mı

2 Comments:

Sevgili Sevda Mavisi,siteni nceledim, çok harika,ayrıca beş parmağında beş marifet, bayıldım doğrusu.Bu arada Muğlada yaşadığınız
yerin bir site olup olmadığını merak ettim.Ailece o taraflara yerleşme niyetimiz var da, kısaca bilgi verirsen çok sevinirim.sevgiler
siyah inci beğendiğine çok sevindim. teşekkürler

yorum yaz

SEBZELERİM

Kuru sulu boyalarla yaptığım bir çalışma.

0 Comments:

yorum yaz

ÇİÇEK BAHÇESİ

İşte ben buna ömür törpüsü derim:)) Ordan nasıl görünüyor bilmem ama çooook zamanımı aldı ve sabretmeyi öğretti bana. Sağolsun Bahtiyar Hocam sen yaparsın deyip bana yaptırmıştı bu tabloyu. Kât-ı sanatını bilmeyen varsa biraz açıklayayım. Ebru çalışmalarımızı istediğimiz şekli verip yapıştırarak yapıyoruz. Üç boyutlu capcanlı bir resim oluyor. Sabrına güvenenlere öneririm. Bir de yakından bakın. Tüm arkadaşlar 5-6 tane tablo yapmışlardı bense tek. Kimse bu kadar zorunu yapmak istemedi çünkü. Benimki ya hep ya hiç mantığı.
İnsanın harcadığı emek sonucunda güzel şeyler çıkarması, birşeyler üretmesi gibi rahatlatan ve keyif veren başka duygu var mıdır acaba. Biliyorum ki sizler beni çok iyi anlıyorsunuz. Bakmadan geçmediğinize göre sizler de ya üretiyorsunuz ya da üretenleri taktir ediyorsunuz. Güzel sanatları sevmeyen hayatı sevemez ki. Yapmasak bile seyretmek de paylaşmak da çok büyük bir keyif.

0 Comments:

yorum yaz